Hoe.

Uw levensverhaal komt tot stand in een ontspannen sfeer en in een combinatie van luisteren, invoelen, vragen én... de mens herkennen. Praten over uw leven, gebeurtenissen en feiten die u vastgelegd wilt hebben.

De kans is groot dat u zelf al beschikt over materiaal dat als basis kan dienen voor uw levensverhaal. Dagboeken die ooit een ander doel hebben gehad kunnen nu de leidraad zijn voor uw verhaal. Waarschijnlijk zijn er fotoalbums of plakboeken, die een goed tijdsbeeld geven. Daarnaast kunnen wij u een aantal hulpmiddelen ter beschikking stellen die u kunnen helpen bij het samenstellen van uw levensverhaal, zoals een checklist met mogelijke onderwerpen of een tijdslijn-formulier.

Foto's zijn een geweldig hulpmiddel. Wellicht is het tijd om de dozen en boeken met foto's tevoorschijn te halen. Wij zetten ze voor u om naar een digitale vorm. De foto's kunnen dan gebruikt worden voor uw levensverhaal, maar kunnen ook (als het om veel foto's gaat) op CD of DVD gezet worden en bij uw verhaal worden gevoegd. Overigens, Tekstament helpt u bij het digitaliseren van alle foto's films en video's.

Het is erg leuk om een levensverhaal aan te vullen met historische informatie en beelden, bijvoorbeeld uit uw geboortejaar. Tekstament heeft toegang tot archieven in beeld en geluid die gebruikt kunnen worden in en bij uw levensverhaal. Of u nou kiest voor een boek of voor de digitale versie.

Naast de inhoud is de vormgeving van uw levensverhaal belangrijk. Samen met Tekstament kiest u voor een vormgeving die bij u past. Aan de hand van levensverhalen van weliswaar niet bestaande personen hebben wij een groot aantal voorbeelden, zowel in boek- als in digitale vorm. Kwaliteit, persoonlijke stijl en voorkeur zijn hier het uitgangspunt.

 
Wat